Persvoorstelling Bros producties

Bros Productiesop dinsdag 29 april 2014 werden de eerste projecten van 'BROS producties' voor nieuwe theaterseizoen voorgesteld aan het seinhuisje in Puurs door Bert Cosemans, Sofie Van Moll, Ron Cornet en verschillende andere acteurs.

 

 

 

 

De acteurs stapten in Baasrode op en reden met de trein naar Puurs, er werd in Oppuurs kort halt gehouden om de pers te laten opstappen. De pers en het volledige team reden van Oppuurs naar Puurs en kregen op de trein alles te horen over de ambitieuze plannen van BROS producties. Dit was hét moment om ook kennis te maken met de beklijvende sfeer van de eerste grote coproductie met het Fakkelteater, namelijk "The 39 Steps", gebaseerd op de gelijknamige film van Alfred Hitchcock uit 1935. Filmkenner Michel Follet gaf duiding bij The 39 Steps van Alfred Hitchcock en Sam Verhoeven lichtte de samenwerking met het Fakkelteater toe.

 

BrosProducties gecomprimeerd

In het Fakkelteater huist sinds kort een nieuw theaterensemble. 

BROS producties vzw is een ensemble van professionele acteurs, regisseurs en theatermedewerkers, die de handen in elkaar slaan om in eigen beheer, of in coproductie met gevestigde schouwburgen, producenten of gezelschappen, kwaliteitsvolle theaterproducties of andere artistieke, educatieve of recreatieve manifestaties te maken voor een breed publiek. BROS producties vzw is ontstaan uit goesting. Goesting om met een compagnie van theatermakers, allemaal bedreven en gedreven in hun vak, toegankelijke voorstellingen te maken voor een breed publiek. Een publiek van zowel volwassenen, als jongeren.

 

 

 

 

Michel Follet gaf tijdens dit persmoment graag een introductie over deze legendarische film

Seizoensopener wordt de creatie van The 39 Steps, een komische thriller gebaseerd op de gelijknamige film van Hitchcock; langlopende succesproductie in West-End, die een evenzo grote theater hit bleek in zowel Duitsland, Frankrijk, als Nederland. Na 6 weken in eigen huis, de Rode Zaal van het Fakkelteater, gaat The 39 Steps op tournee tot het einde van het jaar. The 39 Steps is een verbluffend leuke toneelbewerking van de gelijknamige film van Alfred Hitchcock uit 1935, over een man die ongewild betrokken raakt bij duistere spionagepraktijken.

Zowel op Broadway, op West-End, in Parijs,  Engeland, Duitsland en Nederland was het een weergaloos succes. Alleen al in het Criterium Theatre op Picadilly Circus in Londen, heeft het publiek al meer dan acht jaar Richard Hannay, de knappe held tegen wil en dank, kunnen volgen op zijn chaotische vlucht van een schouwburg in Londen tot op de Schotse Hooglanden, en terug.  Terwijl de liefde onverwacht zijn pad kruist, wordt hij onterecht beschuldigd van moord, raakt hij verstrikt in een web vol intriges en wil hij door zelf de echte dader te vinden, zijn onschuld bewijzen.

the 39 steps bros producties