Evenementen

De stoomtrein rijdt elk jaar ten behoeve van evenementen in de directe omgeving van de spoorlijn of in Vlaanderen. Verder organiseert de vereniging zelf elk jaar Scheldeland in stoom.

Op dit deel van de website vindt u informatie over de verschillende evenmenten. Naast de algemene informatie staat ten tijde van het evenement hier ook de speciale dienstregeling, die zal gereden worden. Verder zullen er ook enkele verslagen geplaatst worden.

 

Scheldeland in Stoom 2018

7 & 8 juli 2018

Tijdens ons jaarlijks evenement waant u zich weer in lang vervlogen tijden. Kom en maak een ritje mee op een oude stoom- of dieseltrein tussen Baasrode en Oppuurs, en snuif het verleden weer op!

SIS18 affiche

Lees meer: Scheldeland in Stoom 2018

Erfgoeddag 2018

Thema: kiezen

Zondag 22 april 2018.

Met Erfgoeddag kan u de site in Baasrode bezoeken. Onze werkplaats opent zijn deuren en u kan rondleidingen door onze eigen vrijwilligers volgen.

U kan tevens genieten van een verfrissend streekbiertje op ons terras.

 

Opgelet: wegens diefstal van belangrijke onderdelen van onze stoomlocomotief en lopende werkzaamheden aan de spoorlijn zijn we helaas niet in staat historische ritten aan te bieden tussen Baasrode en Sint-Amands.

 

 

Open Monumentendag 2017

10 september 2017

 

Op zondag 10 september rijdt de stoomtrein de hele dag pendelritten tussen Baasrode en Sint-Amands. Laat je vervoeren in houten rijtuigen die dateren vanaf 1900 en herleef de tijd van toen. Een ritje met de stoomtrein is helemaal gratis. Op de terreinen van Baasrode is het mogelijk een rondleiding te volgen en een bezoek te brengen aan onze werkloods waar alle lopende projecten te bezichtigen zijn.

IMG 8278B

 

 

Meer informatie over de Open Monumentendag zelf vindt u op de website: openmonumentendag.be.

Klik op 'lees meer' voor de dienstregeling.

Lees meer: Open Monumentendag 2017