Fietsen door het land van 'Stille Waters'

Een ritje met onze authentieke stoomtrein kan je in juli, augustus en september perfect combineren met een fietstocht door het Scheldeland. We hebben voor het vervoer van fietsen een goederenwagon opgeknapt, zo kan uw fiets gratis mee op de trein.

De kilometers autovrije jaagpaden en dijkwegen maken van deze groene regio langs Schelde, Dender en Rupel een echt fietsparadijs. De regio Scheldeland strekt zich uit over de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. In Antwerpen fiets je het Scheldeland in via gemeenten als Bornem, Puurs of Sint-Amands. De gezelligheid van de Schelde in combinatie met prachtige kastelen en een uitgebreide gastronomie maken dit tot een topregio voor fietsers. Het is een charmante, rustige streek waar prachtige fietsroutes het verloop van de Schelde volgen.

 

Wil je graag de mooiste plekjes van Scheldeland ontdekken? Of fietstochtjes maken langs de allermooiste trajecten? Probeer dan een van de themaroutes uit: Aspergeroute, Ros Beiaardroute, Denderende Stedenroute of Floraliënroute, ... Kijk gerust verder, want zijn er nog veel meer!

 

Voor meer info over fietsroutes kan u terecht op de site van toerisme Scheldeland.